Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: поліція порушила провадження через наругу над могилами учасників АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Кривому Розі поліція порушила провадження через плюндрування пам’ятників на могилах двох військових – учасників АТО – Іллі Гайдука та Геннадія Дощенка. Про це у відповідь на запит Радіо Свобода 1 серпня повідомили у Криворізькому міському відділі поліції.

За даними поліції, провадження порушили за частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою), яка передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.

Як зазначили у поліції, слідство провадить Тернівське районне відділення поліції міста.

Раніше сестра одного із загиблих військовослужбовців Іллі Гайдука Іляна Віскаліна повідомила, що вандали повалили пам'ятник на могилі її брата Іллі Гайдука і погнули пам’ятну дошку на могилі Геннадія Дощенка.

Вона заявила, що цей інцидент має бути розслідуваний в одному кримінальному провадженні ще з цілою низкою схожих фактів: спалення могили бійця «ДУКу» Андрія Козюбчика («Ореста»), пошкоджували графіті Небесної сотні у центрі міста, руйнування меморіалу у Тернівському районі міста, плюндрування могили бійця Михайла Кондратьєва, псування фарбою патріотичної стели.

У листопаді 2014 року у Кривому Розі була спаплюжена могила активіста «Тризубу», бійця «Добровольчого українського корпусу» Андрія Козюбчика ( «Ореста»), який загинув у бою на сході України. Незадовго до цього невідомі понівечили пам’ятний знак бійцям, загиблим в АТО, який був встановлений громадськістю міста у Тернівському районі. Невідомі розбили табличку з написом «Нашим землякам, полеглим у боротьбі за волю України проти російських окупантів», і переліком прізвищ загиблих. Правоохоронці тоді заявили, що матеріали щодо цього інциденту зареєстровані.

XS
SM
MD
LG