Доступність посилання

ТОП новини

Блокування без суду і попередження. Як обійти блокування «Крим.Реалії»


Як обійти блокування Крим.Реалії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:47 0:00

Як обійти блокування «Крим.Реалії»

В анексованому Росією Криму частково заблокований сайт «Крим.Реалії» – проект Радіо Свобода. Інтернет-користувачі повідомляють, що низка провайдерів заблокувала доступ до ресурсу.

Зокрема, йдеться про провайдерів «Воля», «Ардінвест», «Трінет», «Міранда-медіа», «Скай-лайн», «Апекс Крим» (Керч), Kerch.net – це, переважно, північна, центральна і західна частини півострова.

«Шановний користувачу! Ми приносимо свої вибачення, але доступ до запитуваного Вами ресурсу обмежений... У разі виникнення запитань зверніться в технічну підтримку», – таку інформацію бачать, зокрема, чимало сімферопольців.

Водночас у Феодосії та Севастополі, а також у сусідній Росії сайт доступний.

На сайті «Роскомнагляду» жодних повідомлень про блокування сайту «Крим.Реалії»​ немає.

Офіційні повідомлення підконтрольної Росії влади Криму, зокрема, прокуратури, про обмеження доступу до сайту «Крим.Реалії», також відсутні.

У редакції «Крим.Реалії» і Радіо Свобода вивчають ситуацію для подальшої реакції.

У травні на території Криму був обмежений доступ до сайту «Крим.Реалії»​ – проекту Радіо Свобода, але пізніше доступ відновили.

Підконтрольна Москві прокуратура анексованого Криму відзвітувала про те, що за перше півріччя було ініційовано обмеження доступу до 60 інтернет-ресурсів «з екстремістським контентом».

У середині квітня призначений Москвою прокурор півострова Наталія Поклонська заявила, що російська прокуратура Криму готує матеріали для відправлення до Генпрокуратури і в «Роскомнагляд». Вона підкреслила, що має намір домогтися повного закриття проекту «Крим.Реалії», тому що, на її думку, це «шкідницька служба» та публікації «Крим.Реалії» містять в собі «виправдання диверсій, екстремізм і нескінченну дискредитацію органів влади в Криму».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

Оригінал – на сайті проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG