Доступність посилання

ТОП новини

Супрун: МОЗ ініціює розгляд питання про низький рівень вакцинації у РНБО


Дуже важливо, щоб вакцинації вийшли на рівень президента і РНБО - Супрун
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

Дуже важливо, щоб вакцинації вийшли на рівень президента і РНБО - Супрун

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що Міністерство охорони здоров’я ініціює засідання Ради національної безпеки і оборони для вирішення питання про низький рівень вакцинації в Україні.

Вона зазначила, що за статистикою за минулий рік показники вакцинації дітей були дуже низькими, а за вимогами ВООЗ ці цифри мають становити не менше 95%.

«Від 1 липня цього року дітей першого року життя, які отримали щеплення проти туберкульозу, лише 11,5%, поліомієліту – 39%, кашлюка, дифтерії, правця – менше 2%, гемофілії – 4%. Проблема зараз не лише в доставці вакцин, а у тому, що дітей не вакцинують», – зазначила Супрун.

«Вже готові листи до президента України і до секретаря РНБО, де ми вимагаємо, щоб з метою забезпечення охоплення щеплення дітей до рівня рекомендованого ВООЗ в 95%, президент або секретар РНБО посприяли проведенню засідання РНБО із залучення усіх зацікавлених сторін щодо питання імунопрофілактики як важливої складової безпеки України», – додала вона.

За її словами, листи до президента і РНБО будуть відправлені вже сьогодні.

Наразі у РНБО і в Адміністрації президента про отримання відповідних листів не повідомляли.

Наслідком недостатнього охоплення вакцинацією в Україні рік тому став спалах поліомієліту, через який було проведено три раунди додаткової імунізації усіх дітей віком до 14 років. Нещодавно через відсутність щеплення проти правця у Дніпрі захворіла на правець 5-річна дівчинка. На думку Уляни Супрун така ситуація є недопустимою.

XS
SM
MD
LG