Доступність посилання

ТОП новини

Савченко. Девальвація іміджу (огляд преси)


Надія Савченко гідно вела себе за ґратами, показуючи приклад позиції й характеру, але нині все більше спостерігачів вважають, що вона не витримує випробування свободою, наголошує газета «День». Експерти видання коментують її рішення про початок голодування. Так, політолог Євген Магда переконаний, що коли Савченко говорила про голодування в російській в’язниці, то це сприймалось як політичний жест. Коли ж вона говорить про голодування в центрі Києва, то це сприймається як фарс. Таким чином девальвується символ українського опору. На цьому експерт «Дня» наголошує в статті «Савченко: девальвація іміджу».

Газета «Сегодня» пише, що у голодуванні Савченко відсутня логіка, адже процес обміну полоненими зараз в глухому куті не з вини українських переговірників. Його заблокували бойовики.

А в публікації «Справа Єфремова: піар чи нові докази» газета «Сегодня» розбиралася, чим ця гучна справа може в підсумку закінчитися. Так, експерт видання політолог Вадим Карасьов вважає, що статті, які інкримінують колишньому регіоналові, складно довести. Відтак, це більше політичний жест влади.

Бойовики на Донбасі готуються до військових навчань, а Росія продовжує поставляти їм озброєння. Як інформує газета «Голос України», за останній тиждень на територію України були завезенi близько 30 танків, 11 броньованих машин, 6 «градів», велика кількість боєприпасів. Про можливі провокації найближчими днями з боку бойовиків попереджає і військова розвідка. Докладніше в ситуації розбиралось парламентське видання.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG