Доступність посилання

ТОП новини

Суд повернув прокуратурі обвинувальний акт щодо Пасішника у справі про вплив на Абромавичуса


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Солом’янський районний суд Києва повернув Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі обвинувальний акт щодо колишнього виконавчого директора компанії «Нафтогаз України» Андрія Пасішника.

У суді вважають, що обвинувальний акт складений з порушенням норм Кримінального процесуального кодексу.

22 квітня у Національному антикорупційному бюро України повідомили, що обвинувальний акт щодо Пасішника направлений в суд.

3 лютого у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України подав Айварас Абромавичус, назвавши ключовою причиною звільнення конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагався розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Зокрема, сказав міністр, йому в заступники хотіли нав’язати на той час виконавчого директора компанії «Нафтогаз України» Андрія Пасішника.

Кононенко назвав ці звинувачення спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства. Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження у зв’язку із заявами Абромавичуса.

Також 24 лютого детективи НАБУ зареєстрували кримінальне провадження за частиною 1 статті 344 Кримінального кодексу України (втручання у діяльність державного діяча) щодо здійснення незаконного впливу Пасішником на Абромавичуса з метою внесення пропозиції про призначення на посаду заступника міністра. У березні Пасішнику повідомили про підозру, згодом суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

XS
SM
MD
LG