Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони потрібно 7 мільярдів гривень додаткового фінансування – Полторак


Степан Полторак
Степан Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє, що на потреби Міноборони слід виділити ще 7 мільярдів гривень.

«Державним бюджетом передбачене виділення 55,1 мільрдів гривень, що складає 2,4% ВВП. Але ситуація в Україні, на її кордонах вимагає додаткового виділення для потреб Міноборони щонайменше ще 7 мільярдів гривень», – сказав він під час засідання комітету реформ Міністерства оборони та ЗСУ.

Крім того, зауважив міністр, існує ризик, що Міноборони може бути недофінансоване на 6,5 мільярдів гривень, у такому разі фінансовий ресурс складатиме 2 відсотки від ВВП, що є нижчим від рівня, визначеного законодавством.

Наприкінці січня на той час прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що в 2016 році уряд на 16 мільярдів гривень збільшив фінансування національної безпеки і оборони – до 113 мільярдів, підвищивши обсяг грошового забезпечення військовослужбовців.

Водночас на початку січня в ефірі Радіо Свобода генерал-лейтенант запасу, колишній заступник начальника Генштабу Збройних cил Ігор Романенко заявив, що в Україні навіть в умовах війни безпосередньо на міністерство оборони у держбюджеті виділяють менше 3% ВВП, а для досягнення стандартів НАТО однією з необхідних умов є гідне фінансування.

XS
SM
MD
LG