Доступність посилання

ТОП новини

Чому Київ не активізує наступ на Донбасі (огляд преси)


Про те, чим зумовлена пасивна тактика стримування агресора на Донбасі і чи може Україна відповісти ударом на удар, аналізує тижневик «Фокус». Експерти видання переконують, що на методику бойових дій накладає суттєві обмеження політика. Українське військове командування обмежене у виборі засобів і методів ведення бойових дій, в тому числі й мінськими угодами. Але якщо це не вдається за допомогою гармат і танків, потрібне комплексне рішення з економічних, інформаційно-психологічних, правових чинників. Також при переході до активної оборони буде гинути вдесятеро більше бійців. Крім того, активні наступальні дії не гарантуватимуть нанесення ураження противнику, оскільки відомо, хто за ним стоїть, наголошує «Фокус» у публікації «Срібна куля».

Спільно із політичною п’ятою колоною організований криміналітет здатен істотно розхитати ситуацію в країні, стверджує «Український тиждень». Журналісти наголошують, що в організації та структуруванні криміналу, окрім відкату в суспільному розвитку, є ще одна суттєва загроза. Український злочинний світ ніколи не існував ізольовано, а в певному «інтернаціоналі». І «стратегічним партнером» у цьому випадку стане не італійська мафія чи якудза, а російська «братва», яку здебільшого контролює ФСБ. Докладніше про небезпеку тижневик розповідає в матеріалі «Кримінальна реставрація».

Держкомпанія «Центренерго» перетворилася в «дійну корову» для влади, стверджує тижневик «Новое время». Видання інформує, що всі ниточки ведуть до найближчого соратника президента депутата Ігоря Кононенка. Про схеми його збагачення і бізнес-соратників тижневик розповідає в статті «Золота жила».

Чому жителі прифронтових міст не люблять, щоб їх називали сірою зоною, як їм вдається виживати під час періодичних обстрілів, чому вони вважають себе більшими патріотами, ніж жителі Львівської області. Про все це і не тільки розповідає кореспондент тижневика «Фокус», який приїхав із прифронтових Мар'їнки, Красногорівки і Гранітного. Заголовок матеріалу – «Між двох вогнів».

В Україні досі ігнорується релігійний чинник, який може стати загрозою національній безпеці, переконує «Український тиждень». Органи, які відповідають за безпеку в країні, не мають у своєму арсеналі реального механізму запобігання можливим правопорушенням і злочинам, у яких вагому роль відіграє релігійний фактор. Брак чітко прописаних прав та обов’язків релігійних організацій – одна зі складових неспокою навколо таких акцій, як нещодавня хода прихожан УПЦ (Московського патріархату). На цьому «Український тиждень» наголошує в статті «Заповіді й закони».

А в публікації «Чи з’явиться в Україні «Коза Ностра-2»?» «Український тиждень» розмірковує – чи сприяє гібридна війна зародженню нових мафіозних структур.

«Узурпація влади – хвороба українських президентів» – у статті під таким заголовком «Дзеркало тижня» нагадує, що повалення диктатури дуже дорого коштувало українцям. Тому зараз необхідно «дмухати на холодне», щоб пізніше знову боляче не «обпектися на гарячому». Видання називає факти недотримання Петром Порошенком меж президентських повноважень.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG