Доступність посилання

ТОП новини

Луганські сепаратисти серед версій атаки на Плотницького називають дії української розвідгрупи


Ігор Плотницький
Ігор Плотницький

В угрупованні «ЛНР» заявили, що серед версій атаки в суботу на ватажка угруповання Ігоря Плотницького розглядають «напад української диверсійно-розвідувальної групи». Про це повідомляють сайти сепаратистів з посиланням на речницю «мінстерства державної безпеки республіки» Євгенію Любенко.

«Розглядаються кілька версій події, в тому числі дії української диверсійно-розвідувальної групи. Наразі в «республіці» оголошено план «Перехоплення» з виявлення диверсійно-розвідувальних груп», – заявила Любенко.

За її словами, тривають оперативно-розшукові заходи. В угрупованні розглядають питання про порушення «кримінальної справи» за фактом вибуху біля автомобіля Плотницького.

Речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник раніше заявив, що українські військові не мають відношення до інциденту, «оскільки це позбавлено будь-якої логіки і це абсолютно не вирішить жодних питань». Мотузяник припустив, що це наслідок «внутрішніх чвар, переділу сфер впливу і боротьба за владу» в середовищі сепаратистів.

Вранці 6 серпня в контрольованому проросійськими сепаратистами Луганську невідомі особи влаштували вибух біля автомобіля ватажка угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького. Повідомлялось, що крім нього, було поранено ще кількох осіб, пошкоджено фасади прилеглих будівель.

Вдень луганські сепаратисти повідомили на своїх інтернет-ресурсах, що загрози життю Плотницького немає, а стан його здоров’я – стабільний.

Ігор Плотницький називає себе головою так званої «Луганської народної республіки», територій, незаконно захоплених під час бойових дій проросійськими сепаратистами в Луганській області України. В Україні це угруповання визнане терористичним.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG