Доступність посилання

ТОП новини

Опозиційні сили в Сирії заявляють про зняття облоги Алеппо


Під час бою за зняття облоги Алеппо, 5 серпня 2016 року
Під час бою за зняття облоги Алеппо, 5 серпня 2016 року

Опозиційні режиму президента Сирії Башара Асада сили заявляють про здобуття 6 серпня контролю над стратегічними військовими позиціями в другому за величиною сирійському місті Алеппо. Таким чином, як стверджує широка коаліція антиурядових сил, вдалося прорвати облогу міста.

У базованій у Лондоні організації «Сирійська обсерваторія з прав людини», яка має широку мережу інформаторів у Сирії, підтверджують, що опозиційні сили «взяли під свій контроль військове училище з великим арсеналом зброї, а також велику частину артилерійського училища».

Коаліція опозиційних сил «близька до того, щоб за допомогою вогневого контролю відрізати маршрут постачання до контрольованих урядом районів» Алеппо, вказав керівник «Сирійської обсерваторії з прав людини»Рамі Абдель Рахман.

За даними спостерігачів, під час боїв за Алеппо від початку наступу опозиціонерів були вбиті понад 500 озброєних людей з обох боків, а також 130 цивільних. Як підтверджують і «Сирійська обсерваторія з прав людини», і сирійське державне інформаційне агентство SANA, щонайменше сім цивільних загинули в суботу внаслідок обстрілу опозиційними силами утримуваного урядом району Хамданія.

XS
SM
MD
LG