Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: бойовики порушили «режим тиші» понад півсотні разів, стріляли з забороненої зброї


Неподалік Зайцева, ілюстраційне фото
Неподалік Зайцева, ілюстраційне фото

Прес-центр штабу АТО повідомляє про 54 випадки порушення режиму припинення вогню з боку проросійських бойовиків, найгірша ситуація – на маріупольському та донецькому напрямках. Про це йдеться у зведенні, оприлюдненому у неділю вранці.

За даними штабу, на маріупольському напрямку зафіксовано 26 обстрілів із боку сепаратистських угруповань, на донецькому – 23.

«На маріупольському напрямку супротивник вів гранатометний вогонь в районі Лебединського та Павлопілля. У Старогнатівці, Новотроїцькому, Березовому та Водяному російські окупанти використовували стрілецьку зброю», – інформує прес-центр.

«Захисникам Мар’їнки на початку минулої доби довелося відповісти на збройну провокацію ДРГ. По укріпленнях в районі Красногорівки та позиціях морських піхотинців у Широкині у другій половині доби російські окупанти застосували мінометний вогонь та БМП. На цій ділянці фронту зафіксовано активність ворожого снайпера», – повідомляють у штабі.

На донецькому напрямку українська сторона фіксувала використання бойовиками крупнокаліберного озброєння, що суперечить Мінським домовленостям. «На донецькому напрямку з мінометів калібру 120 та 82 міліметри ворог неодноразово відкривав вогонь по Авдіївці, Світлодарську, Новоселівці та Новоселівці Другій. Протитанкові гранатомети були застосовані у Пісках та по Шахті Дутівка, а великокаліберні кулемети біля Новгородського», – поінформували у прес-центрі штабу АТО.

Також українська сторона повідомляє про обстріли зі стрілецької зброї біля Зайцева, а на ділянці Красногорівка-Зайцеве бойовики, за даними штабу, застосували бойові машини піхоти, кулемети та міномети різного калібру.

Крім того, 5 обстрілів із боку проросійських угруповань минулої доби зафіксовано на Луганщині.

Угруповання «ДНР» та «ЛНР» станом на ранок неділі ще не повідомляли свої дані щодо ситуації у зоні бойових дій. Напередодні в угрупованні «ЛНР» звинуватили українську сторону в здійсненні майже півсотні обстрілів по підконтрольній йому частині Луганщини упродовж цього тижня.

XS
SM
MD
LG