Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ припускає, що Плотницький постраждав від саморобного вибухового пристрою


Ігор Плотницький, архівне фото
Ігор Плотницький, архівне фото

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відвідала місце вибуху, внаслідок якого напередодні постраждав лідер угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький, і припускає, що він спричинений саморобним вибуховим пристроєм. Про це йдеться у звіті СММ за вечір 6 серпня.

«Поліція» так званої «ЛНР» відгородила місце події. Однак з відстані приблизно 15-30 метрів СММ змогла визначити, що вибух, ймовірно, був спричинений саморобним вибуховим пристроєм (за оцінкою, приблизно 1 кг вибухової речовини підвищеної потужності), розміщеним поряд з ліхтарним стовпом або на ньому, приблизно за два метри від автомобіля, який був пошкоджений і лежав на узбіччі дороги», – повідомили в місії ОБСЄ.

«СММ побачила чорний позашляховик Toyota Landcruiser Prado, що зазнав серйозних пошкоджень: вікна були вщент розбиті, спрацювали передні та бічні подушки безпеки. Співробітники «поліції» «ЛНР» на місці події, не даючи більш детальної інформації, повідомили спостерігачам СММ, що в результаті постраждали дві особи», – йдеться у звіті.

У місії зазначили, що на момент підготовки звіту її спостерігачам не вдалося отримати конкретної інформації про стан здоров’я постраждалих. Зокрема, представник угруповання «ЛНР» Владислав Дейнего повідомив СММ, що Ігор Плотницький перебуває «у поганому стані і не може приймати відвідувачів».

Напередодні угруповання «ЛНР» повідомило про поранення Ігоря Плотницького унаслідок вибуху біля його автомобіля. Російські та сепаратистські ЗМІ пізніше поширили звернення Плотницького, в якому він начебто повідомив про задовільний стан свого здоров’я.

В угрупованні «ЛНР» заявили, що серед версій інциденту – «напад української диверсійно-розвідувальної групи». Речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник цю версію спростував.

XS
SM
MD
LG