Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє, що запобігла теракту на Львівській залізниці


©Shutterstock
©Shutterstock

Служба безпеки України заявляє, що її співробітники запобігли підриву залізничних колій на Львівщині.

«У результаті спецоперації оперативники виявили та затримали п’ятьох членів терористичної групи, які планували одночасно підірвати залізничні колії в трьох різних напрямках від обласного центру», – повідомляє спецслужба 8 серпня, але не уточнює, коли саме відбулося затримання.

«Один із терористів був затриманий під час закладання вибухівки на мосту біля села Дубляни Львівської області. Він намагався чинити опір і відкрив стрільбу. В результаті поранено одного зі співробітників СБ України. Вогнем у відповідь правоохоронці поранили та затримали зловмисника. Наразі життю офіцера СБУ та терориста нічого не загрожує», – ідеться в повідомленні.

Як інформують в СБУ, під час проведення обшуків у затриманих співробітники спецслужби вилучили велику кількість вогнепальної зброї, вибухівки та комплектуючих для її виготовлення. Серед вилученої зброї є гранатомети РПГ-7 та РПГ-26, гранати РГО, Ф-1, РГД-5,п’ять кілограмів вибухівки та 600 грамів тротилу, три електродетонатори, три пістолети та велику кількість набоїв різного калібру.

Тривають обшуки та інші невідкладні слідчі дії.

XS
SM
MD
LG