Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: уряд планує реформувати систему оплати праці


Засідання уряду, архівне фото
Засідання уряду, архівне фото

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що уряд планує реформувати систему оплати праці.

«Наше завдання сьогодні – реформувати систему оплати праці таким чином, щоб кожен український громадянин отримував гідну зарплату, щоб вона була «білою» і щоб людина, яка сьогодні працює, отримувала і нормальну зарплату з одного боку, а з іншого боку – (отримала – ред.) в майбутньому захист пенсійної системи», – сказав він.

Гройсман зазначив, що також пенсійна система потребує сьогодні змін.

«Тому є питання: створити сучасні пенсії, а це означатиме, що нам треба буде в рамках можливостей нашої економіки, Пенсійного фонду ухвалити всі необхідні рішення, щоб пенсія в Україні зростала. У нас є думки з цього приводу, ми над цим питанням працюємо. Ми обов’язково це запропонуємо. Це будуть непопулістські рішення», – додав прем’єр.

За даними Держстату, в червні середня заробітна платня в Україні зросла порівняно з травнем на 7% або на 353 гривні і становила 5 337 гривень на місяць. Найбільше заробляють у Києві, де середня зарплата складає 8 550 гривень за місяць, найменша середня зарплата у Тернопільській області – 4 008 гривень за місяць.

Ще у серпні 2014 року голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус заявляв, що ситуація із зарплатними податками породжує величезний попит на готівку, яка, зрештою, переважно осідає в конвертах, звідси і «тіньові» зарплати. Водночас голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна переконана, що виведенню зарплат з тіні можуть посприяти лише комплексні зміни податкового навантаження на фонд заробітної плати.

XS
SM
MD
LG