Доступність посилання

ТОП новини

Електронне декларування під загрозою зриву (огляд преси)


У Кабміні взялися за боротьбу з бідністю, констатує газета «Сегодня». Уряд затвердив дворічну стратегію з подолання бідності. У планах – податкові реформи, залучення бізнесу і молоді в сільську місцевість, а також гендерні квоти і перенавчання осіб літнього віку. «Сегодня» проаналізувала документ і виділила основні його положення.

В цьому ж числі «Сегодня» стверджує, що запуск електронної системи декларування для чиновників, запланований на 15 серпня, – під загрозою зриву. Процес застопорився на етапі отримання атестату держекспертизи. Її повинні провести до 12 серпня, але на сьогоднішній день ще не визначили компанію, яка повинна її проводити. «Сегодня» нагадує, що якщо старт системи зірветься, Україна не отримає безвізового режиму з ЄС і чергового траншу МВФ. Заголовок статті – «Е-декларування під загрозою зриву».

Якщо Київ хоче вивести дискусію про Волинську трагедію з політичної площини – потрібні виважені кроки, переконують експерти газети «День». Про те, як посилити позиції України і захистити національний інтерес, видання розповідає на шпальті «Подробиці».

Прийти у Міністерство охорони здоров’я виключно зі своєю командою – такою була умова Уляни Супрун, коли президент і прем’єр домовлялись про її призначення на посаду в. о. міністра. Чи затвердить їх уряд, стане відомо на найближчому засіданні 10 серпня. Волонтерку експерти газети «День» вважають шансом на прорив у медицині – за умови, що вона зможе протистояти системі.

В угрупуванні «ДНР» немає місця тим, хто думає інакше, і не згоден з політикою влади. Там вже оголошено, що на вибори не будуть допущені партії, які не поділяють поглядів новоприйдешніх правителів. Про ситуацію в Донецьку докладніше розповідають дописувачі газети «Голос України».

Газета «Голос України» нагадує, що для того, щоб очорнити ім’я Бандери та його соратників, за вказівкою Москви були створені агентурно-диверсійні групи НКВС «псевдобандерівців». В семи західних областях України налічувалося 156 таких груп, а це понад 1700 енкаведистів, на рахунку яких чимало кривавих злочинів.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG