Доступність посилання

ТОП новини

САП планує завтра повідомити Чаусу про підозру і просити Раду зібратися на позачергову сесію


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має намір завтра повідомити судді Миколі Чаусу про підозру. Про це повідомив телеканалові «112 Україна» заступник голови САП Володимир Кривенко.

«На жаль, керівник САП Назар Холодницький зараз перебуває у закордонному відрядженні… при поверненні він підпише, і ми повідомимо завтра вже суддю процесуально, за всією процедурою, про підозру», – заявив Кривенко.

Він зазначив, що після повідомлення САП звернеться до Верховного суду України, щоб голова ВСУ звернувся з клопотанням до Верховної Ради про позбавлення суддівського імунітету.

«До Верховного суду України ми звернемося невідкладно вже завтра. Будемо клопотати, щоб голова Верховного суду України невідкладно звернувся до Верховної Ради, будемо звертатися до голови Верховної Ради, якщо буде така можливість, щоб зібрати позачергову сесію для вирішення саме цього питання. Ми розуміємо, що шансів мало… чи буде у них (депутатів – ред.) час або можливість зібратися, але все можливе від нас ми виконаємо», – додав він.

Увечері 9 серпня Національне антикорупційне бюро повідомило, що його детективи викрили суддю Дніпровського районного суду Києва, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 150 тисяч доларів США (понад 3,7 мільйона гривень). Імені судді правоохоронці тоді не вказали, але впродовж ночі кілька депутатів і громадських активістів розкрили ці дані.

Згодом керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький зазначив, що викритий у хабарі суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус не може бути затриманий та взятий під варту через суддівський імунітет.

Відповідно до Конституції України, суддя не може бути без згоди Верховної Ради України затриманий чи заарештований до винесення обвинувального вироку судом.

Верховна Рада розпочинає роботу у вересні, на 6 вересня заплановане відкриття 5-ї сесії парламенту.

XS
SM
MD
LG