Доступність посилання

ТОП новини

Росія продовжила придушувати релігійні меншини в себе і у Криму – звіт США


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Державний департамент США заявив, що російська окупаційна влада у Криму продовжила утиски релігійних меншин, у першу чергу кримських татар, здійснювати викрадення, затримання і судові переслідування на підставі запроваджуваних на півострові російських законів про «боротьбу з екстремізмом».

Становище зі свободою релігії в окупованому Росією українському Криму стало окремим розділом української частини звіту Держдепартаменту про релігійну свободу у світі за 2015 рік.

Крім того, в російській частині звіту мовиться, що протягом того року уряд Росії продовжував розширювати привілеї Російської православної церкви і обмежувати при цьому діяльність мусульман та інших релігійних меншин, таких, як «Свідки Єгови», п’ятдесятники чи саєнтологи (у США ця структура вважається релігійною).

Крім того, мовиться у звіті, російська влада використала закони про протидію екстремізмові по всій Росії, щоб скасовувати реєстрацію громад релігійних меншин, і накладала обмеження на здійснення ними релігійної практики, а також на можливості для них придбавати землю і будувати місця для здійснення культу.

Нинішній звіт про релігійні свободи у світі, який Держдепартамент США подав до Конгресу, став уже 18-м.

XS
SM
MD
LG