Доступність посилання

ТОП новини

Україну накрила хвиля фальсифікату (огляд преси)


Газета «Сегодня» наголошує, що країну накрила хвиля підробок – у поліції заявляють про масовi напливи на ринки України всілякого фальсифікату. За останні два роки асортимент підробок істотно збільшився: зараз, крім алкоголю, масово підробляють сипучі будматеріали, дизельне паливо, а також шампуні, парфумерію, отрути проти шкідників i мінеральну воду. Експерти «Сегодня» відзначають, що обсяги виробленого в країні фальсифікату в порівнянні з 2014-м збільшилися вдвічі. Заголовок статті – «Підробляють все: від отрути до цементу».

Зустріч президентів Росії та Туреччини викликала безліч коментарів в українських ЗМІ. Видання пишуть із великою пересторогою про відродження турецько-російських відносин. Зокрема, експерти газети «День» аналізують можливі наслідки «турецько-російського перезавантаження». Вони вважають, що Києву потрібно мати тверезе уявлення про стратегічний характер російсько-турецького альянсу. Але, як і раніше, не варто очікувати, що Туреччина буде захищати українські інтереси більше, ніж Київ. Наражатись на російський спротив Анкара не буде, хоча буде підтримувати Україну та її територіальну цілісність, і виступатиме на захист прав кримських татар.

Натомість газета «Сегодня» переконує, шо Туреччина може замовчувати тему Криму. Крім того, видання стверджує, що потепління відносин між Москвою та Анкарою загрожує Києву в майбутньому збитками розміром у 300 мільйонів американських доларів на рік.

Газета «День» коментує звинувачення суддi Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса в отриманнi хабара у розмірі 150 тисяч доларів, які були сховані у скляній банці. Ця банка, як зазначає видання, виглядає дуже символічно. Вона демонструє корупцію, архаїчність, цинізм, нереформованість... Про три показові аспекти в ситуації із суддею-хабарником – безпековій сфері, економічній складовій і соціальному чиннику – газета розповідає в статті «Банк імені «Чауса».

У цьому ж числі «День» стверджує, що рейдерство стало сьогодні в Україні однією з найбільших проблем економіки. За 2014 рік зафіксовано більш як дві тисячі таких випадків, причому йшлося здебільшого про перерозподіл власності представників колишньої влади. 2015 року було вже близько трьох тисяч випадків рейдерства. Про те, як це відбувається і про наслідки для української економіки йдеться в статті «Рейдеру досить тижня... щоб розбагатіти».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG