Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко доручив привести у посилену бойову готовність всі підрозділи біля Криму і на Донбасі


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що доручив привести всі підрозділи силових структур поблизу адміністративного кордону з анексованим Росією Кримом і на всій лінії зіткнення на Донбасі у посилену бойову готовність. Про це йдеться в повідомленні Порошенка у Twitter.

За повідомленням, глава держави 11 серпня провів нараду з керівництвом силових структур і Міністерства закордонних справ.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об’єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», у підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи твердження російської ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору. Він додав, що проводити саміт у «нормандському форматі», про можливість якого говорила днями сама ж Москва, в таких умовах «безглуздо».

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму «безглуздими і цинічними».

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією. Держприкордонна служба України заявила, що Росія в останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адмінмежі між анексованим нею Кримом і материковою Україною, і закликала українців утриматися від поїздок до півострова.

Міністерство закордонних справ України заявило, що в Україні рішуче засуджують заяви Росії про причетність Києва до «тероризму» в анексованому Криму як організовану Кремлем чергову провокацію і відкидають усі ці звинувачення як безпідставні.

XS
SM
MD
LG