Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: послів країн «Групи семи» поінформували щодо Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністр закордонних справ Павло Клімкін, голова Служби безпеки України Василь Грицак та міністр оборони Степан Полторак проінформували послів країн «Групи семи» про ситуацію в анексованому Росією Криму. Про це йдеться у повідомленні МЗС у мікроблозі twitter.

«За дорученням президента України в МЗС відбувся брифінг керівників МЗС, МОУ та СБУ для послів G7 стосовно агресії Кремля», – зазначають у МЗС.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів у анексованому Криму на «критично важливих об'єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», в підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України, і затримала одного з нібито організаторів «диверсії», яким назвали громадянина України Євгена Панова.

Підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя заарештував Панова на два місяці.

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили про затримання громадян України і Росії, які сприяли підготовці терактів. У російському відомстві заявили, що, окрім Панова, затриманий Андрій Захтей, усі вони дають покази.

Водночас і в НАТО, і в ЄС заявили, що Москва не надала переконливих доказів, які підтверджували б її звинувачення на адресу Україну. Київ спростовує заяви Росії і називає їх провокацією.

XS
SM
MD
LG