Доступність посилання

ТОП новини

Путін хоче змінити владу в Києві – Фельгенгауер


Павло Фельгенгауер
Павло Фельгенгауер

Нинішнє загострення військово-політичної ситуації в Криму може перерости в повномасштабну регіональну війну між Україною і Росією. Таку думку в інтерв'ю Радіо Свобода висловив російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер.

У середу, 10 серпня, Федеральна служба безпеки Росії повідомила, що в ніч на неділю неподалік Армянська, що на півночі окупованого Криму, затримана група «диверсантів» з 15 осіб, в перестрілці загинув один російський силовик. За даними ФСБ, у ніч на понеділок відбулися дві спроби прориву «диверсійно-розвідувальних груп» через кордон із застосуванням важкого озброєння. У відомстві стверджують, що «диверсантів» готувало безпосередньо Міноборони України. Офіційний Кремль звинуватив Київ у «переході до практики терору».

Київ відкинув звинувачення в тероризмі і звернувся до Ради Безпеки ООН. Президент Петро Порошенко наказав привести українські війська на Донбасі і поблизу адміністративного кордону з Кримом у повну бойову готовність.

Ймовірно, що військова ескалація переросте в повномасштабну регіональну війну. Не виключається похід російських військ на Одесу з метою пробити собі коридор у Придністров'я»

Російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер прокоментував Радіо Свобода події останніх днів у Криму і дав прогноз щодо можливої ескалації конфлікту в регіоні.

«Подальше наростання напруженості цілком можливе в нинішній ситуації. Ймовірно, що військова ескалація переросте в повномасштабну регіональну війну. Наприклад, не виключається похід російських військ на Одесу з метою пробити собі коридор у Придністров'я», – вважає експерт.

На відміну від конфлікту на Донбасі, зараз триває неприкрита конфронтація між двома суверенними державами. Останні висловлювання Путіна на адресу офіційного Києва свідчать про його намір змінити там владу. Все повинно вирішитися впродовж декількох тижнів

За його словами, ймовірність майбутньої великої війни між Росією та Україною становить 50 відсотків: «Велика небезпека полягає в тому, що, на відміну від конфлікту на Донбасі, зараз триває неприкрита конфронтація між двома суверенними державами. Останні висловлювання Путіна на адресу офіційного Києва свідчать про його намір змінити там владу. Все повинно вирішитися впродовж декількох тижнів. Після жовтня Москва навряд чи буде робити військові дії».

Головна мета залишається колишньою – домогтися, щоб Україна припинила процес євроінтеграції

Військовий експерт вважає, що для агресії Кремля сьогодні склалися сприятливі міжнародні умови: вибори в США, Brexit у Великобританії, міграційна криза в Європі.

«Путін спробує використати момент, коли Захід розколотий і фактично не здатний запровадити нові санкції проти Росії, – каже Фельгенгауер. – Головна мета залишається колишньою – домогтися, щоб Україна припинила процес євроінтеграції. Заради цього Путін може застосувати силові методи».

Оригінал матеріалу – на сайті Білоруської редакції Радіо Свобода

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG