Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував голову правління банку «Михайлівський»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Шевченківський райсуд Києва арештував екс-голову правління банку «Михайлівський» на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 137,8 мільйона гривень, повідомляють у прокуратурі столиці.

«Рішення щодо можливого оскарження ухвали суду в апеляційному порядку буде вирішено після вивчення тексту ухвали та мотивів її прийняття», – зазначили у прокуратурі.

13 серпня прокуратура Києва повідомила затриманому про підозру у вчиненні злочинів – доведення до банкрутства та привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

12 серпня силовики затримали голову правління банку «Михайлівський». Його підозрюють у розкраданні 870 мільйонів гривень банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності.

23 травня НБУ своєю постановою визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним і запровадив у ньому тимчасову адміністрацію. Однак з того часу, за словами вкладників банку, вони не можуть отримати ані своїх депозитів, ані коштів на карткових рахунках, ані навіть використовувати їх у безготівкових розрахунках.

Вкладники банку «Михайлівський» уже кілька разів проводили акції протесту, зокрема 9 серпня вони перекрили вулицю Хрещатик з вимогою повернути їхні кошти.

XS
SM
MD
LG