Доступність посилання

ТОП новини

Лавров перед зустріччю зі Штайнмаєром звинуватив Німеччину в погіршенні відносин


Сергій Лавров, архівне фото
Сергій Лавров, архівне фото

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров напередодні зустрічі з колегою з Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром звинуватив Німеччину в погіршенні відносин двох країн.

Виступаючи в місті Єкатеринбургу, де в понеділок відбудеться зустріч двох міністрів, Лавров, серед іншого, заявив: «Ми надаємо пріоритетної уваги відносинам із Німеччиною, і не з нашої вини вони переживають не найпростіший період».

Штайнмаєр, за повідомленнями, вже теж прибув до Єкатеринбурга.

Як заявляли попередніми днями і Москва, і Берлін, у перебігу зустрічі Штайнмаєра і Лаврова головними темами будуть становище в Сирії і в Україні.

Як заявив, серед іншого, перед зустріччю Штайнмаєр, занепокоєння Німеччини викликало недавнє загострення навколо Криму. В інтерв’ю німецькому виданню Welt am Sonntag, яке процитувала прес-служба МЗС Німеччини, він закликав сторони утримуватися від подальшого погіршення становища. Міністр заявив, що цей момент теж стане однією з тем переговорів із Лавровим, як і необхідність для всіх сторін виконувати мінські домовленості про врегулювання на окупованій частині Донбасу.

XS
SM
MD
LG