Доступність посилання

ТОП новини

Кремль боїться втратити контроль над церквою в Україні (огляд преси)


Росія дуже боїться втратити контроль над церквою в Україні, переконує газета «Голос України». Бо без Української православної церкви (Московського патріархату) в РПЦ не буде більше статусу найбільшої православної церкви у світі. До того ж, за твердженням видання, щороку з України УПЦ (Московського патріархату) висотує 10 мільярдів доларів, тоді як інші території дають близько 8 мільярдів. Докладніше про те, чому російсько-українські війни – не регіональний конфлікт, а прояв цивілізаційного протистояння, парламентська газета розповідає в статті «З братами не воюють».

Газета «День» висловлює незгоду з журналістами «Української правди» щодо необхідності Заходу відмовити Петру Порошенку у фінансовій допомозі та безвізовому режимі. Газетярі вважають, що це заклик проти всіх українців, а не просто проти президента Порошенка. «День» пише, що подібні заклики – не допомагати Україні, явно грають на руку Путіну. Коли йдеться про інтереси країни, навіть якщо влада непопулярна, подібні заклики діють не проти неї, а проти держави. Такі методи можуть потопити весь човен, наголошує газета у публікації «Підкоп» під президента-2 і «гібридна» журналістика».

Відтепер офіцерські посади у діяльності військових комісаріатів комплектуватимуть виключно з учасників АТО, інформує газета «День». До такого рішення дійшло керівництво ЗСУ після критичних зауважень щодо роботи військкоматів у 2014-2015 роках. Докладніше про зміни йдеться в статті «Обов’язковий критерій – досвід у війні».

Про те, як Україні протистояти нинішнім серйозним викликам і якими мають бути пріоритети її національної безпеки, а також про стратегічні для держави і суспільства питання в газеті «Голос України» розповідає секретар РНБО Олександр Турчинов. Він наголошує, що зараз спецслужби Росії ведуть наполегливу роботу з дестабілізації Молдови. Якщо їм це вдасться, то можна очікувати на швидке утворення небезпечного джерела нестабільності у Придністров'ї та значне нарощування російського військового потенціалу біля південно-західних кордонів України. Cитуація може розвиватися за сценаріями: воєнний і гібридний. Останній, на думку Турчинова, є найбільш імовірним. Однак Україна має бути готова до реалізації кожного із цих сценаріїв, наголошує дописувач «Голосу України».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG