Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: Трамп випереджає Клінтон... у Росії


Кандидати у президенти США Дональд Трамп і Гілларі Клінтон (комбіноване фото)
Кандидати у президенти США Дональд Трамп і Гілларі Клінтон (комбіноване фото)

Дональд Трамп говорить, що бажає покращити стосунки із Росією, і російські медіа, що контролюються урядом, теж його підтримують, пише видання The Washington Times.

Щодо населення, то більшість росіян не цікавиться виборами у США, але серед тих, хто стежить за передвиборною кампанією, також переважають прихильники Трампа.

Те, як у Росії сприймають американських кандидатів у президенти, випливає з подання цієї теми засобами масової інформації, що контролюються урядом, стверджує Лев Гудков, директор «Левада-центру», московської неурядової дослідницької організації. Він оцінює перевагу Трампа над Клінтон серед росіян у співвідношенні три до одного.

Колишній посол США в Росії Майкл Макол висловив думку, що російські проурядові медіа «зображують російських протестувальників як зрадників, маріонеток у руках Сполучених Штатів, які отримали гроші та накази від Вашингтона».

Особа Трампа презентується насамперед на російських федеральних каналах у дещо більш позитивному, дружньому і прихильному тоні
Лев Гудков

Гудков наголошує, що російські ЗМІ постійно піддають своїх громадян впливу «надзвичайно негативної інформації щодо США» й «агресивній американській демагогії», натомість «особа Трампа презентується насамперед на російських федеральних каналах у дещо більш позитивному, дружньому і прихильному тоні, ніж особа (його суперниці Гілларі) Клінтон».

На думку Костянтина Косачова, голови Комітету з міжнародних справ російського парламенту, заклики кандидата-республіканця покращити відносини з Росією означають, що «подібні сентименти стають все більш популярними в США», проте «тільки час покаже, чи Трамп готовий та, що не менш важливо, здатен це зробити», – пише Дейв Боєр у виданні The Washington Times.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG