Доступність посилання

ТОП новини

Розслідувати «російські зв’язки» Манафорта закликав конгресмен-республіканець


Пол Манафорт
Пол Манафорт

Конгресмен-республіканець Адам Кінзінґер закликав кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа розслідувати ймовірну причетність голови його передвиборчої кампанії Пола Манафорта до виплат з «чорної каси» Партії регіонів.

Про таку причетність написало у неділю видання The New York Times.

Сам Манафорт піддав NYT різкій критиці, заявивши, що жодних виплат готівкою він не отримував. Штаб Трампа також публічно виступив на захист Манафорта.

«Я вважаю, що Дональду Трампу справді варто розслідувати це: де і в чому полягають зв’язки його головного радника з росіянами», – заявив Адам Кінзінґер в інтерв’ю телеканалу CNN.

Законодавець від штату Іллінойс пов’язав звинувачення на адресу Манафорта із загальною тенденцією всередині команди Трампа, яку він прирівняв із «прихильністю» до російського уряду.

У кампанії Трампа спостерігається саме прихильність до Росії і Володимира Путіна
Адам Кінзінґер

«Ми знаємо, що на Національному з’їзді Республіканської партії, з якоїсь причини, був поштовх до усунення з нашої платформи (партійної програми – Ред) положення про наступальну зброю (Україні). Про це ніхто справді не говорив, це просто так сталося. У кампанії Трампа спостерігається саме прихильність до Росії і Володимира Путіна», – зазначив конгресмен.

Кінзінґер сказав, що позиція передвиборчої кампанії Трампа щодо Росії «суперечить» його республіканським принципам, і знову заявив про те, що не може уявити, як він переконає себе голосувати за Трампа, не виключивши, одначе, категорично такої можливості.

Нагадаємо, 14 серпня американське видання The New York Times опублікувало матеріал, в якому зазначається, що Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів в Україні у період з 2007 по 2012 рік. За даними Національного антикрорупційного бюро України, на яке посилаються автори матеріалу, прізвище керівника штабу Трампа 22 рази фігурує в так званій «чорній бухгалтерії» партії Януковича за п’ять років.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG