Доступність посилання

ТОП новини

Деканоїдзе заявляє про відсутність «великого прориву» у розслідуванні вбивства Шеремета


Поліцейські на місці загибелі Павла Шеремета, 20 липня 2016 року
Поліцейські на місці загибелі Павла Шеремета, 20 липня 2016 року

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявляє про відсутність на даний момент «великого прориву» у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

«Сьогодні зранку було заслуховування нових деталей. Я не можу зараз сказати, що є великий прорив, але є величезна рутинна робота, яку ми виконуємо», – сказала Деканоїдзе.

Вона наголосила, що, як і раніше, виступає проти розголошення деталей слідства будь-яким із правоохоронних органів, який бере участь у розслідуванні цього вбивства.

Минулого тижня генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що у розслідуванні справи про вбивство Шеремета є серйозний прогрес, але він не є публічним.

Українська влада кваліфікує загибель Шеремета як умисне вбивство. У поліції повідомляли, що над розслідуванням обставин убивства журналіста працює 50 фахівців, основна версія загибелі Шеремета – його професійна діяльність. Як заявляв Луценко, експерти Федерального бюро розслідувань США вже надали українській стороні важливу допомогу в розслідуванні справи про вбивство журналіста.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо і періодичних видань, у 1990-х – 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом – «Першого каналу». Останні п’ять років жив у Києві, працював в «Українській правді», а також на радіо «Вести».

XS
SM
MD
LG