Доступність посилання

ТОП новини

Президенти України та Словаччини скоординували позиції перед неформальним самітом ЄС


Президенти України Петро Порошенко (п) та Словаччини Андрей Кіска під час зустрічі в Києві, травень 2015 року ©Shutterstock
Президенти України Петро Порошенко (п) та Словаччини Андрей Кіска під час зустрічі в Києві, травень 2015 року ©Shutterstock

Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові 20 серпня скоординував позиції з президентом Словаччини Андреєм Кіскою перед неформальним самітом ЄС, який відбудеться на початку вересня в словацькій столиці Братиславі. Про це повідомляє прес-служба голови української держави.

За цим повідомленням, Порошенко подякував президентові Словаччини за послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та поінформував про розвиток ситуації на адміністративному кордоні з Автономною Республікою Крим і на Донбасі.

«Під час розмови було наголошено на важливості продовження зусиль, в тому числі і в рамках «нормандського формату», з метою виконання Росією Мінських домовленостей, передусім у безпековій сфері», – інформує прес-служба Порошенка.

Словаччина нині головує в Євросоюзі. 2 – 3 вересня у Братиславі заплановано проведення неформального засідання міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу.

XS
SM
MD
LG