Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: суд дав дозвіл на спецрозслідування щодо колишнього міністра оборони Єжеля


Михайло Єжель
Михайло Єжель

Генеральна прокуратура України повідомляє про отримання Головною військовою прокуратурою дозволу суду на здійснення спеціального досудового розслідування у справі колишнього міністра оборони Михайла Єжеля.

«Судом надано дозвіл на затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – йдеться у повідомленні генеральної прокуратури.

У відомстві нагадали, що Єжеля оголошено в державний розшук і вжито заходів щодо його оголошення у міжнародний розшук.

«Михайло Єжель обґрунтовано підозрюється у тому, що, зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб упродовж 2011-2012 років видав чотири окремі доручення, за якими оплата комунальних послуг, спожитих суб’єктами господарювання, була здійснена за рахунок бюджетних коштів без подальшої компенсації (суб’єкти підприємницької діяльності були задіяні у наданні послуги з харчування особового складу Збройних сил України). Вказаними діями завдано матеріальні збитки державі на загальну суму близько 43 мільйонів гривень, чим спричинено тяжкі наслідки», – йдеться у повідомленні ГПУ.

У березні Генпрокуратура повідомила Єжелю про підозру у розтраті державних коштів.

За даними української прокуратури, колишній міністр перебуває на території Білорусі. Сам він ніяк не коментував висунутих обвинувачень.

До травня 2015 року Михайло Єжель був послом України у Білорусі.

XS
SM
MD
LG