Доступність посилання

ТОП новини

Хто вони, затяті прихильники Дональда Трампа?


Бізнесмени у Пенсильванії голосуватимуть за Дональда Трампа
Бізнесмени у Пенсильванії голосуватимуть за Дональда Трампа

Боб Боулз не приховує, кого саме він хоче бачити наступним президентом США.

«Я дуже вірю в Дональда Трампа», – каже виборець.

З гаслами кампанії Трампа «Повернути Америці велич» та «Звести стіну» Боб подорожує по країні, припарковуючи фургон поблизу мітингів на підтримку як Дональда Трампа, так і Гілларі Клінтон. Боб – бізнесмен. Трампа підтримує тому, що вірить в обіцянки кандидата від республіканців змінити Америку. Боб за те, щоб закрити кордони і заборонити імпорт.

«У нас з’явиться баланс в торгівлі. Фургони, як мій, знову з’являться на наших дорогах і будуть перевозити товари, зроблені в Америці, а не іноземні товари, вироблені в інших країнах», – пояснює прихильник Трампа.

Такі погляди типові серед представників робітничого класу, білих виборців, які мешкають у північно-східній частині Пенсильванії, говорить політолог Кристофер Борік, який походить із цього регіону. Згідно з останніми соціологічними дослідженнями, 53% білих виборців без вищої освіти віддають перевагу Трампу. Клінтон підтримує лише 31%.

«Ця категорія населення дуже вразлива. Вони налякані, бо втрачають роботу і повязують це з міжнародними торговельними угодами та іміграцією», – пояснює політолог Крістофер Борік.

У той час, як демографічна ситуація грає на руку республіканцю Трампу, штат Пенсильванія на виборах президента голосує за демократів. На останніх шести президентських виборах тут перемагали лише кандидати від Демократичної партії.

Містечко Скрентон у штаті Пенсильванія – місце народження батька Гілларі Клінтон. Сюди вона часто приїздила на літні канікули. Отримати підтримку Трампу тут буде нелегко, хіба що на виборчі дільниці прийдуть усі прихильники республіканців. Таких, як Майк Рут. Він каже, що голосуватиме за Трампа навіть попри відсутність у нього лідерських здібностей.

«Трамп називає себе ділком. Я розумію, що це його стиль, бо інакше не буде нічого досягнуто. Але коли маєш справу з главами іноземних держав, то важко досягти компромісу з таким підходом до справи», – зауважує виборець Майк Рут. За Клінтон Майк голосувати не буде у жодному випадку – переконаний, що довіряти їй не можна.

Водій Кішан Маркарян каже, що опинилася у безвиході: ніхто із цьогорічних кандидатів її не влаштовує.

«Я не знаю, якщо б могла, то не голосувала взагалі. Але що тоді? Хтось повинен керувати країною», – зізнається вона.

На жаль, Кішан така не одна. Так почувається багато виборців у США.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG