Доступність посилання

ТОП новини

Якщо Україна не матиме потужного війська, зусилля дипломатів можуть стати марними – Порошенко


Президент України Петро Порошенко під час візиту до Харківщини. 23 серпня 2016 року
Президент України Петро Порошенко під час візиту до Харківщини. 23 серпня 2016 року

На Харківщині президент України Петро Порошенко у вівторок, 23 серпня, передав військовим частинам майже півтори сотні одиниць армійської техніки, що пройшла капітальний ремонт, або була модернізована під сучасні стандарти військової тактики. Вояки Збройних сил отримали сертифікати відповідності на військові літаки, гелікоптери, танки та інші бойові машини. Після урочистостей армійська техніка вирушить до військових частин по всій Україні, зокрема й на Донбас, де триває протистояння з підтримуваними Росією бойовиками.

Представники різних військових бригад отримали сертифікати на 141 одиницю техніки, яку створювали, або капітально ремонтували, також модернізували в цехах підприємств вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Водій Олександр прибув із Миколаївської 79-ї військової бригади за БТРом-80. Він задоволений тим, як продемонструвала себе на випробуваннях і марші бронемашина. Його команда з трьох осіб готова до бою з ворогом, тільки одне побажання для ремонтників – оснащення кондиціонерами.

«На заводі, коли ми отримували ці БТРи після капітального ремонту, я їм говорю: «Душно в машині, а можна встановити кондиціонери?». А він говорить, що все можна поставити, ми все ставимо на такі машини, на це тільки потрібні фінанси», – розповів водій Олександр.

Порошенко передав армії 141 одиницю військової техніки (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00


Підприємства «Укроборонпрому» до лав Збройних сил України передали військові літаки, типу Су-27, МіГ-29, вертольоти Мі-8МСБ, танки Т-80, Т-64БВ, а також новітні радіолокаційні станції тощо. Як розповів директор Миколаївського бронетанкового заводу Микола Кістрін, капітальний ремонт однієї бойової машини державі обходиться в середньому у мільйон гривень, все залежить від серйозності руйнування корпусу та зношеності технічних вузлів, бо майстрам доводиться відновлювати переважно бойові машини 80-х років, часів СРСР. 70 відсотків деталей на заміну – вітчизняного виробництва, решта з Європи. За словами Миколи Кістріна до них потрапляє надто пошкоджена військова техніка.

«У складному стані приходить до нас техніка, в надто тяжкому. Нам інколи доводиться, скажімо, десь на відсотків 10-15 збільшувати вартість тільки відновленням корпусу. Ці ушкодження через обстріли, влучення снарядів, в результаті експлуатації машини у бойових умовах. Там, зрозуміло, їдуть не на дискотеку, там війна», – сказав Радіо Свобода керівник Миколаївського бронетанкового заводу.

Західні партнери почали надавати армії України серйозну допомогу – Порошенко

Президент України Петро Порошенко вчергове наполягає на посиленні потужності української армії заради якнайшвидшої перемоги над проросійськими бойовиками і російськими військовими в Донецькій та Луганській областях. Петро Порошенко наголосив, що передана у вівторок військова техніка точно наблизить день перемоги України.

«Безумовно, дипломати відіграватимуть свою роль, але якщо ми не матимемо сильного війська, їхні зусилля (дипломатів – ред.) можуть бути не ефективними», – наголошує Порошенко.

Президент України Петро Порошенко під час візиту до Харківщини. 23 серпня 2016 року
Президент України Петро Порошенко під час візиту до Харківщини. 23 серпня 2016 року

Верховний головнокомандувач Збройних сил України також заявив, що нарешті західні партнери почали надавати українській армії серйозну допомогу – сучасною технікою.

«Значну допомогу в забезпеченні української армії зброєю, військовою технікою, майном – в рамках налагодженої військово-технічної співпраці – ми отримали більше ніж 700 одиниць військової та спеціальної техніки: це комплекти радіолокаційних станцій, контрбатарейної боротьби, нарешті надходять безпілотні авіаційні комплекси, ми отримаємо тепловізори, надійні засоби зв’язку та багато чого іншого», – заявив Порошенко.

Що ж до забезпечення армії українськими бойовими та авіамашинами, поточного року вояки заберуть на службу тисячу одиниць техніки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG