Доступність посилання

ТОП новини

Стан Умерова погіршується – родичі


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Айше Умерова, дочка заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якого примусово утримують у кримській психлікарні, заявляє про погіршення стану здоров’я батька, а також про обмеження в харчуванні.

За її інформацією, після шести днів утримання в психіатричній лікарні озвучили результати аналізів, узятих в Умерова напередодні.

«Всі показники набагато перевищують норму: цукор, холестерин, білірубін. Стан його не стабілізується – щодня підвищується тиск, скаче цукор, він відчуває загальну слабкість. І навіть коли ми його відвідуємо, він не може з нами довго спілкуватися – хоче прилягти і відпочити, тому що довго стояти або сидіти сил у нього не вистачає», – написала Айше Умерова у Facebook.

За її словами, в палату підселили ще одну людину, хоча слідчий неодноразово говорив про те, що Ільмі Умеров буде перебувати один в окремій палаті, щоб максимально зменшити його контакти з іншими пацієнтами.

«Наші численні прохання дати нам можливість забезпечити йому хоча б триразове харчування поки що залишаються без задоволення. Тато, як і раніше, їсть тільки двічі на день, а перерва між вечерею і сніданком-обідом становить 17 годин, що неприпустимо при цукровому діабеті і загрожує дуже серйозними наслідками для його життя», – сказала Айше Умерова.

Однак, за її словами, незважаючи на такі умови, Умеров не занепадає духом і дякує за підтримку.

Російська Федеральна служба безпеки порушила кримінальну справу стосовно Ільмі Умерова за статтею «сепаратизм» у травні цього року. Підконтрольна Кремлю прокурор Криму Наталія Поклонська пояснила це тим, що, він, за її словами, закликав до порушення територіальної цілісності Росії в ефірі українського телеканалу АТR.

Незважаючи на стан здоров’я, підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

26 серпня на майдані Незалежності в Києві планують акцію на підтримку Ільмі Умерова.

XS
SM
MD
LG