Доступність посилання

ТОП новини

Як регіонали стали лібералами (інтернет-видання)


Чи зможуть колишні регіонали повернути втрачені електоральні перспективи? Дописувач «Української правди» переконує, що чіткої відповіді на це немає, позаяк «біло-блакитний» електорат в значній своїй масі дезорганізований і вважає за краще мовчати. Утім, сьогодні всі провідні опозиційні гравці, та й самі екс-регіонали, чітко розуміють, що повернення зразка 2010 року в чистому вигляді неможливе. Після Революції гідності і початку АТО, отримавши в умовах війни жорсткий досвід спілкування з народом, «біло-блакитні» прийшли до розуміння невідворотності власної «лібералізації». Тому не слід дивуватися, якщо вже восени цього року українці побачать на мітингах цілком собі проєвропейську опозицію з проєвропейськими гаслами, які будуть озвучувати екс-регіонали. Про це інтернет-видання пише в статті «Як регіонали стали лібералами».

Днями Апеляційний суд Києва задовольнив клопотання захисту заступника голови МОЗ Романа Василишина, втійманого на хабарі, про його відсторонення від посади. І вже Василишин може хоч завтра повертатися на роботу, обурюється дописувач сайту «Цензор.нет». Здавалося б – спійманий за руку, він не ховається, а впевнено домагається відновлення на роботі. І це найстрашніше. З такими чиновниками і таким правосуддям поміняти щось в країні неможливо, переконаний дописувач. З іншого боку – вдалий момент щоб дати хороший урок. І чиновнику, і суддям. Все-таки немає нічого гіршого, ніж опинитися під рукою, коли дуже потрібен наочний приклад, наголошує «Цензор.нет» у публікації «Таке правосуддя».

«Помилка Обами, або Чому для перемоги над ІДІЛ потрібно зупинити Путіна» – у матеріалі під таким заголовком дописувач сайту «Главред» переконує, що Путін поліз в Крим тільки після того, як переконався у своїй безкарності і політичної недалекоглядності Білого дому. Якби президент Обама повівся в Сирії так само, як його попередники поводилися в Іраку, а перед цим у колишній Югославії – півмільйона жертв просто не було б. Не було б посилення позицій «Ісламської держави». Не було б міграційної кризи. І війни в Україні теж не було, переконує автор статті. Президент Обама вже не зможе виправити свої помилки – йому залишається хіба що визнати їх в майбутніх мемуарах. Але новій адміністрації в США варто зробити висновки. Той, хто хоче здолати «Ісламську державу», не повинен співпрацювати з Путіним. Він повинен спочатку зупинити Путіна, наголошує видання.

За 25 років незалежності українські конструкторські бюро і військові заводи виготовили чимало новітньої бойової техніки. «Gazeta.ua» виділяє найпотужнішу зброю українського виробництва, серед якої: танк «Оплот»,станції радіотехнічної розвідки «Кольчуга», БТР «Буцефал». Докладніше про їхні переваги видання розповідає в статті «Техніка перемоги: ТОП-5 видів зброї українського виробництва».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG