Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 85 обстрілів за добу – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що 24 серпня підтримувані Росією сепаратисти 85 разів обстріляли позиції українських військових. Це значно більше, ніж 23 серпня, коли таких обстрілів було зафіксовано 48.

Штаб АТО звинувачує бойовиків у застосуванні на всіх трьох оперативних напрямках заборонених Мінськими угодами видів озброєння. Ідеться про артилерію та міномети калібрів понад 100 міліметрів.

В угрупованні «ДНР» увечері 24 серпня заявили, що в ніч на 25 серпня українські військові планують захопити місто і важливий залізничний вузол Ясинувату. Вони вказували на рух колон із бронетехнікою та особивим складом Збройних сил України в районі Авдіївки як доказ таких планів. Наразі з району Ясинуватої актуальних повідомлень немає.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили збройні сили України в обстрілі блокпоста сепаратистів у районі Станиці Луганської вдень 24 серпня.

Сторони конфлікту на Донбасі ще не наводили даних про свої втрати впродовж минулої доби.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG