Доступність посилання

ТОП новини

Верховенство права, відповідальність влади – ключ до успіху України, кажуть посадовці у США


Святкування Дня Незалежності України, Київ, 24 серпня 2016 року
Святкування Дня Незалежності України, Київ, 24 серпня 2016 року

Американські посадовці, які опікуються українськими питаннями в адміністрації Барака Обами, в інтерв’ю «Голосу Америки» розповіли, яким вони бачать майбутнє України через декілька років, і що для цього потрібно.

«Я б хотів бачити Україну через 5 років процвітаючою, демократичною і з більшим військовим потенціалом та можливістю захистити себе. Країною, яка самостійно може обирати напрямок розвитку – чи то євроінтеграційний вектор, чи то будь-який інший, який громадяни України оберуть за потрібний. А це означає проведення складних реформ сьогодні», – сказав заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер. За його словами, складних рішень потребує, зокрема, економічна сфера.

«Тут і тарифи на електроенергію, і зміни в банківському секторі. А також – реформа в оборонній сфері. Важкі рішення повинні бути зроблені для оптимізації структури Генерального штабу», – каже американський посадовець. Важкість реформ, пояснив він, полягає, по-перше, у скрутному фінансовому становищі, по-друге – народ має звикнути до нових правил, які впроваджуються.

Якщо у вас не буде працювати закон, то усі ці зусилля з реформами просто не матимуть сенсу
Майкл Карпентер

«Але чесно мушу вам сказати, що усе це зводиться до одного суттєвого «але», і це – верховенство права. Якщо у вас не буде працювати закон, то усі ці зусилля з реформами просто не матимуть сенсу. Тому що усе це є докорінно пов’язаним. І найголовніше – створити систему, яка має імунітет до зовнішнього втручання. Якщо мати систему, якій люди довіряють, коли вони можуть висловити свою точку зору, коли усі справи йдуть так. як пише закон, тоді і країна процвітатиме. Тож я впевнений, що верховенство права – ключ до успіху України», – вважає Майкл Карпентер.

Щоб українська влада була відповідальною перед українським народом
Саманта Пауер

«Україна наразі переживає складний політичний період. Можна відчути, що вона дуже розділена, дехто вже забуває про мрії революції, – каже постійний представник США в ООН Саманта Пауер. – Я лише закликаю український народ чітко зосередитися на завданнях та ідеях, за які вони стояли на Майдані. І щоб українська влада була відповідальною перед українським народом, щоб українські лідери робили те, заради чого в країні відбулася революція».

Пройде ще 25 років, і вони (українці) будуть горді, що не всі, але більшість обіцянок, які вони дали собі під час Майдану, виконані
Деніел Фрід

«Я думаю, що абсолютно можливо Україні через 25 років стати повністю європейською країною. Можливо, не в складі Європейського союзу, проте, близькою до цього. Країною, яка певною мірою успішна, суверенна, вільна. З Кримом чи без – я не знаю. Проте, український народ матиме змогу бачити майбутнє для себе», – зазначає координатор Держдепартаменту США з питань санкцій Деніел Фрід. Він попереджає, що це майбутнє не буде ідеальним, але буде набагато кращим, ніж сьогодні.

«Пройде ще 25 років, і вони (українці) будуть горді, що не всі, але більшість обіцянок, які вони дали собі під час Майдану, виконані. Це можливо», – переконаний Деніел Фрід.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG