Доступність посилання

ТОП новини

Міносвіти: новий порядок виплати стипендій має запрацювати з 1 січня


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Нова, більш раціональна, система виплати стипендій в Україні буде розроблена найближчим часом і має запрацювати від 1 січня 2017 року, заявив перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець.

«Очевидно, буде змінено систему виплати стипендій. Академічні стипендії орієнтовно будуть отримувати студенти за високі успіхи в навчанні. Можливо, гарантована буде стипендія для інженерних, природничих, освітніх спеціальностей, там проблеми з набором. І стипендія для тих, хто успішно навчається, але сім’я має невисокі доходи», – сказав він.

Ковтунець уточнив, що «стипендії будуть, але порядок (виплати) буде більш раціональний».

За його словами, попередньо вже затверджено суму коштів для виплати стипендій, але до остаточного рішення він називати її не буде.

Раніше цього місяця Міністерство фінансів вирішило зменшити витрати на стипендії з нового бюджетного року. Мінфін запропонував Міносвіти і Мінсоцполітики перейти на «європейську практику», коли стипендії сплачуються не всім, і запровадити академічні стипендії для найбільш обдарованих студентів і соціальні – для тих, кому потрібна підтримка.

XS
SM
MD
LG