Доступність посилання

ТОП новини

Угруповання PKK взяло відповідальність за вибух у Туреччині


Місто Джизре вже не вперше стає місцем здійснення терактів (архівне фото, березень 2016 року)
Місто Джизре вже не вперше стає місцем здійснення терактів (архівне фото, березень 2016 року)

Угруповання «Робітнича партія Курдистану» (PKK) взяло відповідальність за вибух біля будівлі поліції на південному сході Туреччини.

Раніше у п’ятницю прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим звинуватив PKK в організації цього вибуху. Він пообіцяв «зруйнувати терористів».

Внаслідок вибуху, що стався 25 серпняу населеному переважно курдами місті Джизре, розташованому неподалік кордону Туреччини з Сирією та Іраком, загинули щонайменше 11 людей, ще 78 – поранені.

Вибух спричинив значні руйнування будівлі.

Від 2015 року, коли угода про перемир’я між турецькими силами безпеки і бойовиками PKK була розірвана, рівень насильства в регіоні значно зріс.

Напад стався через два дні після того, як Туреччина розпочала великий наступ у сусідній Сирії. Влада Туреччини називає метою військової операції боротьбу з угрупованням «Ісламська держава», а також курдськими збройними формуваннями в Сирії, які мають зв’язки з PKK.

Йилдирим заперечив, назвавши «брехнею», заяви у західних ЗМІ, що військова операція у Сирії спрямована на курдів, а не на «Ісламську державу».

XS
SM
MD
LG