Доступність посилання

ТОП новини

Військова розвідка України заявляє, що Росія у вересні може розширити масштаби агресії 


Російський військовий (архівне фото)
Російський військовий (архівне фото)

Росія 5 – 10 вересня під час активної фази військових навчань «Кавказ-2016» може розширити масштаби збройної агресії проти України. Про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Facebook.

«5-10 вересня проводитиметься активна фаза навчань «Кавказ-2016» з відпрацюванням практичних дій створеного на південно-західному стратегічному напрямку ударного міжвидового об’єднання військ, яке за особистим рішенням Путіна, може бути застосоване для розширення масштабів збройної агресії проти України», – йдеться у повідомленні.

За інформацією розвідки, в ході навчань «Кавказ-2016» здійснюється оперативне розгортання військ Південного військового округу та їх нарощування за рахунок повітряного, наземного й високомобільного компонентів Західного і Центрального військового округу.

«Угруповання військ Південного, Західного, Центрального військового округу та Північного флоту Збройних сил Росії перебувають у підвищеному стані бойової готовності», – зазначається в повідомленні Головного управління розвідки.

Раптова перевірка боєготовності розпочалася в збройних силах Росії 25 серпня. Вона триватиме до 31 серпня, повідомив міністр оборони Сергій Шойгу. Серед задекларованих цілей навчань – оцінити здатність армії швидко нарощувати боєготовність на південно-західному напрямку.

Військово-транспортні літаки РФ здійснили переміщення підрозділів спеціального призначення з північного заходу Росії на полігони Південного військового округу. До перевірки боєготовності військ було задіяно 20 літаків Іл-76.

26 серпня 15 бойових кораблів Чорноморського флоту и 10 кораблів Каспійської флотилії вийшли в море для перевірки їх боєготовності.

Останнім часом у російській армії почастішали такі перевірки боєготовності.

XS
SM
MD
LG