Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики впродовж доби відкривали вогонь 59 разів – штаб


Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє про 59 випадків порушення режиму припинення вогню бойовиками впродовж минулої доби. Згідно зі зведенням штабу у неділю вранці, проросійські угруповання зокрема використовували й крупнокаліберну зброю, заборонену Мінськими домовленостями.

Найбільше випадків порушення «режиму тиші» – 26 – зафіксовано на донецькому напрямку. Складною залишається ситуація в промзоні Авдіївки, а у другій половині дня напередодні найгіршою була ситуація в Зайцеві. За даними штабу, на донецькому напрямку бойовики застосували важку артилерію. «35 снарядів калібру 122 міліметри противник випустив по Пісках та Луганському», – повідомляють українські військові.

Крім того, 24 обстріли з боку бойовиків зафіксовано на маріупольському напрямку. «Ближче до опівночі ворог провів обстріл з важкої артилерії по позиціях у Широкині, використавши біля 40 снарядів калібру 122 міліметри», – йдеться у зведенні.

Зафіксовано обстріли й на луганському напрямку. Окрім мінометних, гранатометних та кулеметних обстрілів по опорних пунктах українських військовослужбовців у Новоолександрівці, Новозванівці та Станиці Луганській, поблизу Попасної та Станиці Луганської помічено активність снайперів.

Бойовики угруповання «ДНР» у неділю звинувачують українську сторону в обстрілах околиць Донецька та Горлівки. Про 10 обстрілів із боку українських військовослужбовців заявляють в угрупованні «ЛНР».

XS
SM
MD
LG