Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: журналістам «Громадського ТБ» поновили акредитацію


Міністерство оборони України повідомляє про відновлення акредитації журналістам «Громадського ТБ» Анастасії Станко і Костянтину Реуцькому для роботи у зоні конфлікту на Донбасі.

«За результатами низки робочих зустрічей між Міністерством оборони України та керівництвом «Громадського телебачення», представниками незалежних медіа і міжнародних організацій, оборонне відомство звернулося до СБУ з проханням поновити акредитацію журналістам Анастасії Станко та Костянтину Реуцькому. Служба безпеки задовольнила прохання і поновила акредитацію журналістам 29 серпня», – йдеться в повідомленні.

СБУ на прохання прес-центру штабу АТО скасувало акредитацію у липні після конфлікту, що виник між журналістами і силовими відомствами.

У штабі АТО тоді заявили, що журналісти «Громадського ТБ» і російська журналістка Юлія Полухіна 6 липня 2016 року в авдіївській промзоні проводили зйомки, а згодом оприлюднили відео з «чітко відзнятими позиціями десантників, що може стати орієнтиром для ворога».

І «Громадське ТБ», і російська «Новая газета» заперечили ці заяви і закликали розібратися в ситуації, а не висувати необґрунтованих обвинувачень.

У Міноборони 30 серпня повідомили, що журналісти і силовики проведуть зустріч 9 вересня щодо шляхів покращення ефективності співпраці.

XS
SM
MD
LG