Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: очікується рішення Путіна щодо ініціативи припинення вогню на Донбасі з 1 вересня


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Франція, Німеччина і Україна очікують на рішення президента Росії Володимира Путіна щодо підтримки ініціативи України про припинення вогню на Донбасі з 1 вересня. Про це речник президента Святослав Цеголко повідомив у twitter.

«Наші партнери з Франції та Німеччини підтримали ініціативу України про припинення вогню з 1 вересня. Ми чекаємо на рішення Путіна», –написав Цеголко.

Українська сторона у зв’язку з порушенням проросійськими бойовиками режиму припинення вогню пропонує провести екстрену відеоконференцію Контактної групи щодо врегулювання на Донбасі, скайп-зустріч пропонують провести 1 вересня, о 12:00.

У вересні під час саміту «Групи двадцяти» в Китаї планувалася зустріч в «нормандському форматі».

Напередодні у Кремлі заявили, що «немає остаточного підтвердження» присвяченої Україні зустрічі президента Росії Володимира Путіна, президента України Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда і канцлера Німеччини Анґели Меркель. Перед цим Москва заявляла, що «нормандську зустріч» мають намір провести для обговорення ситуації в Україні без участі представника України.

Конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і країни Заходу звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». У січні 2015 року Верховна Рада визнала Росію країною-агресором.

За даними ООН, від квітня 2014 року в Донбасі загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG