Доступність посилання

ТОП новини

В ЄС пропонують Києву разом звернутися до СБ щодо кредиту для опалювального сезону


Марош Шефчович
Марош Шефчович

Європейський союз пропонує Україні спільно попрацювати над успішним завершенням проекту із залучення «Нафтогазом України» кредиту Світового банку на 500 мільйонів доларів для проходження майбутнього опалювального сезону.

«Пропозиція з мого боку: щоб після дуже хорошої дискусії сьогодні ми спробували спільно звернутися до Світового банку, щоб завершити всі необхідні процедури і гарантувати: цей кредит у 500 мільйонів доларів буде готовий до наступного опалювального сезону», – сказав віце-президент Єврокомісії з питань енергетики Марош Шефчович на зустрічі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом у Києві 2 вересня.

Крім того, віце-президент заявив про необхідність координації дій України і Європейської комісії з модернізації української газотранспортної системи.

Відносини між «Нафтогазом» і «Газпромом», як і між Україною і Росією, напружені. Україна вже давно не купує російського газу, Росія відповідає зниженням обсягів транзиту газу через територію України, намагаючись натомість просунути інші газотранспортні проекти в обхід України.

XS
SM
MD
LG