Доступність посилання

ТОП новини

Росія почала масштабні навчання біля кордонів України й у Криму


Росія почала масштабні військові навчання у своєму Південному військовому окрузі, що межує з Донецькою й частиною Луганської областей і до якого Москва залічує також окупований Крим.

Як повідомили в Міністерстві оборони Росії, в цих стратегічних командно-штабних навчаннях «Кавказ-2016» бере участь близько 12 з половиною тисячі військовослужбовців, бойова техніка, авіація й кораблі, зокрема, сили Чорноморського флоту Росії.

За словами міністерства, однією з особливостей навчань є випробування нових видів озброєнь, бойової техніки і систем управління – без уточнень, яких саме.

Навчання мають завершитися 10 вересня.

У серпні напередодні нинішніх навчань Росія також провела так звану несподівану перевірку боєготовності значних сил своїх військ – відразу кількох військових округів і командувань, у тому числі тих округів, що теж межують із Україною.

Усі такі навчання викликають занепокоєння і в Україні, і в інших країнах Східної Європи і далі на Заході. Там непокояться щодо можливих планів Кремля здійснити якусь нову агресію після агресій проти України, що почалася 2014 року і триває донині, і проти Грузії 2008 року, що так само завершилася окупацією частин грузинської території.

Москва заперечує такі плани, як не визнає як агресії й самих фактів свого втручання проти сусідніх держав.

XS
SM
MD
LG