Доступність посилання

ТОП новини

«Інтер» звернувся до силовиків через перешкоджання діяльності журналістів


У Києві біля «Інтера» протестують, 5 серпня 2016 року
У Києві біля «Інтера» протестують, 5 серпня 2016 року

Телеканал «Інтер» заявляє про звернення до силовиків із заявою про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Як повідомляє прес- служба телеканалу, заяву подали у Генеральну прокуратуру України, Міністерство внутрішніх справ, Службу безпеки України, Національну поліцію України, «Інтер» вимагає від правоохоронців рішучих дій щодо розблокування телеканалу, відновлення законності та правопорядку.

Медійники зазначають, що від ранку 5 вересня біля центрального офісу «Інтера» проходить «незаконна акція з блокування роботи телеканалу», група, щонайменше 50 людей, перекрила в’їзд та виїзд на телеканал і перешкоджає доступу журналістів та співробітників «Інтера», а також інших компаній Inter Media Group до своїх робочих місць.

Сьогодні біля телеканалу «Інтер» протестують, учасники заходу називають телеканал «агентом Кремля» і обіцяють безстроково блокувати канал.

4 вересня на вулиці Щусєва біля офісу компанії, яка, серед іншого, виробляє програму «Подробиці», невідомі підпалили шини, потім кинули в приміщення димову шашку, сталася пожежа. Поліція розслідує інцидент за статтями «хуліганство» і «умисне знищення або пошкодження майна» Кримінального кодексу України. За даними силовиків, за медичною допомогою звернулися сім людей.

Згодом телеканал «Інтер» заявив, що в результаті пожежі повністю згоріла студія програми «Подробиці», а також постраждали деякі співробітники.

Inter Media Group, до складу якої входить телеканал «Інтер», виступила з вимогою провести об’єктивне розслідування обставин пожежі, а також звернулася до президента України з закликом втрутитися в ситуацію з метою «відновлення законності і захисту від протиправних дій».

Сьогодні президент України Петро Порошенко після інциденту з «Інтером» зустрівся з силовиками, він доручив генеральному прокурору Юрію Луценку взяти розслідування подій, що сталися на телеканалі «Інтер» 4 вересня, під особистий контроль.

Водночас Порошенко заявив, що «абсолютно неприпустимою є реалізація сценарію, коли через фінансування з Росії окремі ЗМІ намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні», реакція на це має бути в абсолютно законний спосіб.

Блокада «Інтера»: до будівлі привезли шини (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

XS
SM
MD
LG