Доступність посилання

ТОП новини

Заступника голови Київської ОДА затримали за хабар – Аваков


Арсен Аваков
Арсен Аваков

Голова МВС України Арсен Аваков повідомляє про затримання за хабарництво заступника голови Київської облдержадміністрації Ігоря Любка.

«9 вересня працівниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно з ГПУ затримано заступника голови Київської облдержадміністрації Любка Ігора Віталійовича, який через посередника Пуденка Юрія Владиславовича – начальника управління Департаменту охорони здоров’я Київської ОДА вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 200 тисяч гривень від своєї підлеглої за безперешкодне переведення до іншого державного органу», – написав Аваков у Facebook.

«За версією слідства, Любко спільно із губернатором (Максимом) Мельничуком місяць тому отримали непідтверджену інформацію щодо того, що керівником Департаменту АПК області виплачено суму у розмірі 15 мільйонів гривень фермерам у якості компенсації за бюджетною програмою, оскільки по їхньому розумінню така сума без відкату виплачена бути не могла, почали вимагати частину коштів які начебто отримала зазначена керівниця департаменту погрожуючи звільненням. У подальшому остання знайшла інше місце роботи, про що повідомила керівникам», – додав Арсен Аваков.

За його словами, Любко за погодженням із Мельничуком вимагав зазначену суму за підписання розпорядження про звільнення співробітниці із формулюванням, яке б не зашкодило їй знайти нову роботу.

Наразі тривають обшукі за місцями роботи та проживання фігурантів.

XS
SM
MD
LG