Доступність посилання

ТОП новини

Україна має нереальний бюджет-2016, треба скоротити витрати – міністр фінансів Данилюк


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Уряд України має скоротити витрати, щоб параметри бюджету в 2016 році повернулися до цілей, узгоджених із міжнародними кредиторами, сказав міністр фінансів України Олександр Данилюк в оприлюдненому 12 вересня інтерв’ю Bloomberg.

«У нас був (ухвалений – ред.) нереальний бюджет на 2016 рік. Є величезні бюджетні ризики, і я працюю кожен день, щоб зменшити їх», – наголосив Данилюк, але відмовився уточнити, які саме витрати підлягатимуть скороченню.

«Відновити відносини з МВФ, відновити зовнішнє фінансування – це було для мене пріоритетом... Наступним пріоритетом є закласти фундамент для незворотних реформ на наступний рік. Це те, що забирає весь мій час», – указав Данилюк.

Узгоджений із МВФ план передбачає, що дефіцит бюджету не перевищуватиме 3,7%. Водночас, за даними Міністерства фінансів, дефіцит бюджету України зріс до майже 50 мільярдів гривень (1,9 мільярда доларів) упродовж перших семи місяців 2016 року – порівняно з 2,3 мільярда гривень роком раніше.

Доходи за цей період зросли на 4,6%, витрати в січні-липні підскочили на 21%.

Україна прагне відновити кредитування від Міжнародного валютного фонду, а також фінансування обсягом 600 мільйонів євро з Євросоюзу і кредитних гарантій на суму мільярд доларів від уряду США.

Президент України Петро Порошенко повідомив минулого тижня, що Міжнародний валютний фонд розгляне питання надання Україні чергового траншу кредиту 14 вересня.

XS
SM
MD
LG