Доступність посилання

ТОП новини

Посол Німеччини в Україні заявив про необхідність поступок Києва в мінському процесі


Ернст Райхель (с), архівне фото
Ернст Райхель (с), архівне фото

Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що Україна в конфлікті на її сході має йти на певні поступки Росії і сепаратистам.

«Україна в цьому конфлікті, (вирішення якого) регулюється Мінськими домовленостями, не може на 100 відсотків обстояти свої інтереси», – сказав він в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Ми твердо переконані, що для України набагато вигідніше мати у своєму розпорядженні Мінські домовленості і виконувати їх, ніж бути в ситуації, коли з Росією немає ніяких домовленостей», – додав він.

За словами посла, Німеччина очікує від усіх сторін, зокрема й від України, конструктивної та інтенсивної роботи над виконанням Мінських домовленостей, що означає повне припинення вогню, відведення важкого озброєння та реалізацію політичного врегулювання, досягненого в Мінську.

Він також заявив, що повністю підтримує позицію президента України Порошенка, який чітко стоїть на позиції повного виконання Мінських домовленостей.

Україна твердо стоїть на позиції, що такі політичні елементи Мінських домовленостей, як місцеві вибори на окупованих частинах Донбасу за українським законодавством чи надання «амністії» (непритягнення до кримінальної відповідальності) щодо тих бойовиків, хто не вчинив тяжких злочинів, неможливо виконувати до повного виконання безпекової компоненти. Зокрема, це неможливо до виведення з території України російських військ і найманців та бойової техніки і за нинішньої повної непідконтрольності українсько-російського кордону в регіоні, який, як наполягає Київ, має взяти під контроль спеціальна міжнародна поліційна місія. Москва ж, яка взагалі не визнає присутності своїх військ, найманців і бойової техніки в регіоні і всього свого воєнного втручання на Донбасі, заявляє, що місцеві вибори необхідні якнайшвидше, щоб «легітимізувати» ватажків угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними. На Заході загалом більше підтримують позицію Києва. Але там теж лунають голоси про необхідність досягти виконання Мінських домовленостей до кінця цього року будь-якою ціною.

XS
SM
MD
LG