Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко хоче скоординувати «заходи тиску на Росію» зі владою Франції та Німеччини


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко має намір під час зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і міністром закордонних справ Франції Жан-Марком Еро скоординувати заходи тиску на Росію, щоб змусити її виконувати Мінські угоди у частині гарантування безпеки. Як повідомляє прес-служба президента України, зустріч Порошенка зі Штайнмаєром і Еро відбудеться 14 вересня.

Під час переговорів сторони планують обговорити перспективи відновлення повноцінної роботи «нормандського формату». «Окрему увагу буде приділено прогресу в питанні звільнення українських заручників на території Донбасу й українських політв’язнів, які незаконно утримуються на території Росії», – йдеться в повідомленні.

Президент України також заслухає доповідь міністра закордонних справ Німеччини як головуючого в ОБСЄ про шляхи посилення ролі цієї організації у виконанні Мінських домовленостей, додали в прес-службі Порошенка.

Крім того, 14 вересня президент України прийме міністра закордонних справ Великобританії Бориса Джонсона. «Порядок денний переговорів включатиме взаємодію між Великою Британією і Україною у протистоянні російській агресії на Донбасі, а також питання євроінтеграційної політики України з урахуванням подальших відносин Британії з ЄС», – йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби Порошенка, президент 14 вересня зустрінеться і з міністром закордонних справ Польщі Вітольдом Ващиковським і говоритиме з ним про зміцнення українсько-польського стратегічного партнерства, а також про підготовку до офіційного візиту президента України до Польщі у грудні цього року.

Відносини між Москвою і Заходом погіршилися у 2014 році, після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG