Доступність посилання

ТОП новини

Україна отримає транш МВФ (огляд преси)


Сьогодні Рада директорів Міжнародного валютного фонду розгляне питання щодо виділення чергового траншу для України. І, за твердженням газети «День», рішення для Києва буде позитивним. За інформацією видання, українській владі вдалось переконати Фонд, що в разі відсутності траншу економіка України зайде в зону небезпечної турбулентності. Про це йдеться в статті «У Вашингтоні мають рішення щодо подальшої співпраці з Україною»

Для притягнення Путіна, Медведєва та вищого військового керівництва Росії до міжнародної кримінальної відповідальності є всі підстави, стверджує в газеті «Україна молода» політик Григорій Омельченко. Для цього Верховна Рада повинна визнати, що в Україні замість АТО триває війна. Лише після цього агресія Кремля юридично буде визначена війною, а дії винних осіб будуть кваліфікуватись згідно з Кримінальним кодексом України та резолюцією Генасамблеї ООН як планування, підготовка, розв’язання або ведення агресивної війни. Про це дописувач наголошує в статті «Агресорам – по заслугах».

Зі збільшенням кількості учасників бойових дій, які хочуть отримати належну їм за законом землю, зростає і кількість проблем, з якими вони стикаються. Нерідко через недосконалість карт Держгеокадастру або бажання місцевих жителів заробити на безхозній землі, земельні ділянки бійців виявляються зайняті. Газета «Сегодня» розповідає, як колишнім бійцям домагатися справедливості. Заголовок публікації – «Бійці після війни б'ються за землю».

Газета «Сегодня» інформує, що Україна увійшла в топ-7 країн, чиїх громадян затримали за організацію контрабанди мігрантів усередині ЄС. За статистикою Європолу, від січня по серпень 2016-го було затримано 149 українців, які підозрюються у переправленні нелегалів. До цього ж поліцейські Європолу додають, що число затриманих українців збільшилося в 2,5 рази у порівнянні з таким же періодом 2015-го. Газета з'ясувала, як працює такий бізнес і розповідає про це в статті «Наші везуть нелегалів в борг і по морю».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG