Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін схвалив і направив до Ради оновлений законопроект про спецконфіскацію


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кабінет міністрів України схвалив оновлений законопроект про спецконфіскацію.

«Український уряд вносить до Верховної Ради проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів», – сказав міністр юстиції Павло Петренко.

У липні Верховна Рада України не змогла включити до порядку денного законопроект №4890 щодо особливостей стягнення в дохід держави необґрунтованих активів та активів, власник яких не встановлений.

Законопроектом, зокрема, у Цивільному кодексі України встановлювалося, що право власності припиняється у разі стягнення необґрунтованих активів у дохід держави. Автори законопроекту зазначали, що ухвалення документа дозволить повернути в бюджет кошти, незаконно набуті корупціонерами, а також запобігти вчиненню ними нових злочинів з використанням таких активів.

Перед цим, у червні, Рада не змогла внести до порядку денного ще один законопроект № 4811, хоча комітет парламенту з питань національної безпеки й оборони рекомендував ухвалити за основу і в цілому цей законопроект, що, за його даними, дозволить повернути до державного бюджету арештовані кошти режиму Віктора Януковича і спрямувати їх на забезпечення державного оборонного замовлення.

Цей законопроект був розроблений групою народних депутатів на заміну законопроекту № 4057 про спецконфіскацію, який у квітні комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував зняти з розгляду як такий, що може порушити презумпцію невинуватості.

XS
SM
MD
LG