Доступність посилання

ТОП новини

Добкін називає спробу обшуку у нього вдома «тиском на опозицію»


Михайло Добкін
Михайло Добкін

Народний депутат України, голова Харківської обласної організації партії «Опозиційний блок» Михайло Добкін називає спробу обшуку у нього вдома в Харкові «тиском на опозицію», йдеться в повідомленні на офіційному сайті партії.

«Сьогодні постійно чиниться тиск на народних депутатів від опозиції, і прихід силовиків до мене – з цього ж ланцюжка подій. Справу розслідують нібито про порушення в той час, коли я працював харківським міським головою. Я впевнений, що якщо все робити за законом, то у Генпрокуратури немає жодного шансу довести мою провину. Усе це справи 7-8 річної давності, їх вже перевіряли не раз... Це не що інше, як політика», – заявив Добкін.

Парламентар додав, що у ГПУ знали, що у будинку, в якому хотіли провести обшук, прописаний саме він, а не його мати. «Про те, що я тут прописаний, Генеральна прокуратура знає дуже давно. Саме вона за моєю заявою розглядала ситуацію, пов’язану з нападом на мій будинок, і в документах зазначено, що він належить мені і моїй родині. Значить, слідчого суддю спеціально ввели в оману, інакше він би не виніс такого рішення, оскільки воно суперечить законодавству», – наголосив Добкін.

За словами депутата, близько 7:30 ранку 15 вересня до нього в будинок прибули співробітники Генпрокуратури і СБУ з постановою про проведення обшуку на руках, проте виконати його в повному обсязі вони не змогли. «Я надав їм документи, що підтверджують, що проживаю за цією адресою, а значить, провести обшук вони не могли, оскільки для цього потрібна спеціальна процедура. Однак я сам запропонував передати їм документи, що їх цікавять, якщо вони є в будинку. Так і було зроблено. Всі документи внесені в протокол, копія якого є у мене. Наразі всі слідчі дії завершилися», – заявив Добкін.

Політик наголосив, що слідчі поводилися чемно, в рамках законодавства, ніяких конфліктних ситуацій не виникало.

Генпрокурор України Юрій Луценко у коментарі виданню «Українська правда» заявив, що обшуки в Харкові, яких плануються десятки, відбуваються у зв’язку з кримінальною справою щодо організації схеми з розкрадання 654 гектарів землі Харкова на суму 4 мільярди гривень. Речниця генпрокурора Лариса Сарган пообіцяла, що більше інформації за результатами слідчих дій Юрій Луценко надасть о 16:00.

Обшуки також відбулися в готелі, де живе мер Харкова Геннадій Кернес, і у міській раді. Кернес також назвав справу політичною.

У готелі, де живе Кернес, провели обшуки (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:50 0:00

XS
SM
MD
LG